Η Monsanto θα σταματήσει την παραγωγή του Γενετικά Τροποποιημένου καλαμποκιού σε όλη την Ευρώπη με εξαίρεση την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Τσεχική Δημοκρατία.
Η αγροχημική (agrichemical) πολυεθνική δηλώνει ότι δεν θα δαπανήσει περισσότερα χρήματα για μελέτες, την ανάπτυξη, το μάρκετινγκ, τις δικαστικές υποθέσεις ή οτιδήποτε άλλο για να κάνει το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι αποδεκτό στην Ευρώπη.
Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο των σπόρων προς σπορά, η Monsanto, έχει προφανώς εγκαταλείψει την προσπάθεια για τη διάδοση των γενετικώς τροποποιημένων ποικιλιών φυτών στην Ευρώπη. Μια γερμανική έκθεση των μέσων ενημέρωσης αναφέρει ότι η εταιρεία θα τερματίσει κάθε άσκηση πίεσης για έγκριση.
Η γερμανική εφημερίδα “taz” ανέφερε την Παρασκευή ότι το μεγαθήριο της αμερικανικής γεωργίας, Monsanto, ανέστειλε κάποια σχέδια για καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων (ΓΤ) ποικιλιών φυτών στην Ευρώπη.
Ο εκπρόσωπος της Monsanto Europe, Brandon Mitchener, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν θα συμμετάσχει πλέον σε οποιαδήποτε άσκηση πίεσης όσον αφορά την καλλιέργεια τέτοιων φυτών στην ήπειρο, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή η εταιρεία δεν είναι πρόθυμη να υποβάλει αίτηση για έγκριση για οποιαδήποτε γενετικά τροποποιημένα φυτά της.
Share on Facebook11Email this to someoneShare on Google+0Print this pageShare on TumblrTweet about this on Twitter0Digg this
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>